PENYAKIT-PENYAKIT AKIBAT SEKS BEBAS

Selamat bertemu kembali.. Ingat tak, yang tempoh hari, saya ada kata, yang saya akan sambung bercerita tentang penyakit-penyakit akibat daripada seks bebas..? Ermm, tak ingat, tak pe, biar saya ingatkan lagi sekali.. Bagi yang belum baca atau tak ingat yang mana satu tu, boleh klik SINI Haa, dah ingat kan..? Ok, jom sambung. Tapi, sebelum tu, entry kali ini, agak 18SX juga kot rasanya.. Jadi, saya nasihatkan, bagi yang sedang makan, yang mahu makan, bakal makan, jangan la baca dan jenguk entry ni.. Takut tak lalu makan.. Hehe..


1- PENYAKIT HIV AIDSDan untuk pengetahuan anda, Penawar untuk AIDS tiada. Yang ada cuma ubat yang melambatkan penyakit tersebut. Itu pun kos nya sangat-sangat tinggi dan hanya orang tertentu boleh membelinya. Awal-awal lagi Allah sudah menunjukkan kekuasaanNya sebagai peringatan kepada mereka-mereka yang masih lalai.

2- PENYAKIT S.T.D (Sexual Transmitted Disease)


Penyakit S.T.D berjangkit dari hubungan seks, ibu berpenyakit S.T.D menyusukan anaknya, dan lelehan cecair dari vagina atau penis.

3- PENYAKIT GONOREA


Tanda-tanda penyakit gonorea adalah keputihan yang terlalu banyak dan kencing kadang kala tidak lawas. Apabila kencing, kencing keluar nanah dan darah. mata juga akan bernanah dan mengakibatkan buta. Dan juga boleh terkena pada kemaluan lelaki.
Terjangkit ke mata jadi macam ni :-


4- PENYAKIT SIFILIS

Penyakit sifilis akan mengakibatkan ulser DI DALAM KULIT. Sifilis boleh terkena pada lidah, iaitu kondom yang dihisap.

5- KETUAT (WART)

 Ketuat adalah ketuat lah. Apa lagi. Hehe. Tapi bezanya Genital Warts ni, adalah ketuat yang tumbuh di kemaluan. Ketuat di kaki boleh lah kopek. Ketuat di kemaluan korang nak kopek macam mana..? Ketuat ni akan mengeras pada kemaluan. Boleh jadi banyak sampai bertimpa-timpa.''Kami guna kondom, pasti selamat..!''


Adakah anda tahu ramai juga pengguna kondom yang gagal menghalang pregnancy..? Di atas banyak sebab pecah di dalam rahim, berlubang dan sebagainya.Prof. Dr. H. Dadang Hawari dalam seminar tentang HIV / AIDS di Fakultas Kedokteran Universitas Indonesia menyatakan konsentrasi virus HIV / AIDS banyak terdapat pada cairan liang senggama, sperma dan darah.


Pemakaian kondom menurutnya, tidak 100% selamat, ianya hanya mengurangkan risiko penularan AIDS/HIV sebanyak 30%. Hal ini disebabkan material kondom mengandungi beberapa kelemahan seperti :-


  • Bahan kondom terbuat dari karet (latex) yang merupakan senyawa hidrokarbon dengan polimerisasi; yang bererti berserat dan berpori bagaikan tenunan kain.

  • Pori-pori kondom dan virus HIV/AIDS hanya dapat dilihat melalui elektron mikroskop.

  • Sperma dapat dilihat dengan mikroskop biasa, sedangkan virus HIV / AIDS hanya boleh dilihat dengan elektron mikroskop. Kadar kegagalan penggunaan kondom dalam mengawal kehamilan mencapai 20%. Di Indonesia setiap tahun terdapat 3.5 juta kehamilan yang tidak diinginkan, dimana 60% di antaranya minta digugurkan.Dan penyakit-penyakit di atas tetap akan berjangkit dengan cara lain walaupun anda menggunakan kondom. Benda salah tetap salah, INGAT..! Allah tetap akan tunjuk. Sekiranya Allah mengatakan ''JADILAH'' maka jadilah ia. Saat Allah takdirkan janin itu tetap akan berada di dalam rahim si gadis maka jadilah ia. Maka saat itu, jangan menyesal tidak berguna. Kuasa Allah melebihi segala-segalanya. Istighfar..


Maka, para pasangan muda saya ingin memberikan pesan,


Jangan mudah terpengaruh dengan ideologi barat. Cara hidup mereka tidak berpandukan fitrah manusia yang sepatutnya. Allah sudah menggariskan cara hidup yang bersyariat. Yakin, pasti ada sebab, kenapa tidak boleh melakukan seks bebas. Kita sendiri tidak tahu adakah pasangan kita itu menghidap penyakit di atas atau tidak. INGAT, di dalam azab dan kekuasaan Allah itu, segala kemungkinan yang mustahil akan terjadi.Kalian mungkin akan seronok sekarang, tapi pasti Allah akan tunjuk, anda akan terkandas kemudian hari.kembalilah, still belum terlambat sebelum ajal menjemput. jalan pulang kepangkuan Allah itu terlalu luas.


Lastly, mostly credit to ilmu pemberian Allah, perantaraan dari program 'awesome' Anda Bijak jauhi Zina, dan Pusat perlindungan Raudhatus Sakinah.

Alhamdulillah sempat jugak siap post ni.. Ok la, out dulu.. Nak pegi jalan-jalan untuk dinner malam ni.. :D 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...